جولانی دوباره خط و نشان کشید؛ ایران باید در سیاستهایش تجدید نظر کند | روابط ایران و سوریه به کدام سو میرود؟
رویداد۲۴| با سقوط دولت بشار اسد در سوریه، روابط ایران و سوریه به یکی از ابهامات مهم در سیاست منطقهای ایران تبدیل شده است. از اظهارات و مواضع طرفین نیز اینطور برمیآید که ابهامات موجود به سادگی رفع نخواهد شد.
بدیهی است که روابط ایران با سوریه تحت حاکمیت تحریرالشام مثل سوریه دوران بشار اسد نخواهد بود. سوریه کارکرد خود در حمایت از جبهه مقاومت را از دست داده، اما همچنان میتواند در مسائل و روابط منطقهای ایران اثرگذار باشد.
آنطور که مقامات کشورمان در ابتدا موضع گرفتند، هدف برقراری روابط دیپلماتیک بود حتی سخنگوی دولت از تلاش برای احیای سفارتخانهها سخن گفت.
مواضع طرف مقابل، اما نشان داد که ایجاد چنین رابطهای ساده نخواهد بود. تکذیب شروع تلاشها برای راه اندازی مجدد سفارتخانه و کنسولگریها از یک سو و به میان کشیدن حرف از درخواست غرامت آنچنانی از سوی دیگر؛ آن هم در شرایطی که اینجا در تهران هنوز بحث بدهی سوریه به ایران و پولی که طی دوران اسد در آنجا خرج شده است محل بحث و چالشبرانگیز است.
در عین حال مواضع طرف ایرانی درباره آینده سوریه و یا سخن گفتن از نقش جوانان سوری در آینده این کشور، با واکنش تند اتحادیه عرب همراه شده است. دیدیم که آنها در بیانیهای تند به ایران هشدار دادند که «در سوریه به فتنه دامن نزند».
پیچیدگی وضعیت، وقتی بیشتر میشود که اظهارات اخیر «احمد الشرع» معروف به «ابو محمد الجولانی» رهبر گروه «هیئت تحریر الشام» را نیز در نظر داشته باشیم. او گفته: «سوریه نمیتواند با کشور بزرگ در منطقه مانند ایران قطع رابطه کند، اما باید روابط دمشق و تهران مبتنی بر اصول دیپلماتیک، احترام متقابل به حاکمیت دو کشور و عدم مداخله در امور داخلی باشد.»
الشرع در عین حال به شبکه العربیه گفته که «معتقدم که نقش ایران در منطقه باید مثبت و قابل درک باشد». او مدعی است: «مرحله فعلی مستلزم تجدیدنظر ایران در سیاستهای خود است». وی همچنین میگوید که اداره عملیات نظامی مخالفان مسلح سوریه «وظیفه خود را در قبال مقرهای ایرانی» در این کشور انجام داده است.
گفتنی است، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیش از این با رد اتهاماتی که طرف سوری مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی این کشور مطرح میکند، بر حمایت ایران از تمامیت سرزمینی و وحدت ملی سوریه و شکلگیری یک نظام سیاسی فراگیر با مشارکت همه طیفهای سیاسی و اقوام و مذاهب این کشور تاکید کرده و از ضرورت جلوگیری از گسترش ناامنی و خشونت علیه اقشار مختلف جامعه سوریه و تامین امنیت شهروندان گفته بود.
از دکتر اردوغان تا دکتر جولانی و دکتر پزشکیان همه با سواد همه برادر با آمریکا ، همه با اسرائیل دعوا و جنگ ندارند
همه بسوی توسعه و هضم در معده جهانی
الان اسراییل زادگاه دکتر جولانی اشغال کرده دکتر برگشته به ایران عقب نشینی میخواد ?
یاد دکتر روحانی افتادیم طرف امریکایی به دولت روحانی لگد میزد روحانی با بیگانه تنش زدایی میکرد داخل به نقطه جوش تنش میرساند
این خاصیت آمریکاست بیطرف دوس نداره حتی اگه دولت مصدق در جمهوری اسلامی بیاریم به بیطرفی راضی نیست فقط هضم شدن